wrz
Jadłospis
Informacja opłaty za dożywianie:
Bardzo proszę o zgłaszanie nieobecności dzieci, które są chore / nieobecne w szkole z innego powodu/ do godziny 730.
Odpisy za dożywianie są powyżej 3 dni . Odpisów dokonuje Intendentka, w kolejnym miesiącu rozliczenia za dożywianie.
Numer konta za opłaty żywieniowe SP Szkoła Skomielna Czarna :
90859100071230047010310002
Do pobrania wniosek na dofinansowanie dożywiania do złożenia w UG Tokarnia – Opieka społeczna:
Wniosek dożywianie 2021
ODPŁATNOŚĆ ZA DOŻYWIANIE
luty 2021R
zupa 20 dni x 1,50 = 30,00 zł
– drugie danie 20 dni x 2,00 = 40,00 zł
– drugie danie całe 20 dni x 4,00 = 80,00 zł
herbata – 3 zł
Dzień tygodnia |
Obiad |
PONIEDZIAŁEK 01.02.2021. |
Zupa : pomidorowa z ryżem( 1,7,9) Drugie danie pierogi z serem ,truskawkami (1,7) kompot wieloowocowy |
WTOREK 02.02.2021. |
Zupa : grochowa z makaronem i kiełbasą (9) Drugie danie: pieczeń z ziemniakami, sałata zielona(7) kompot wieloowocowy |
ŚRODA 03.02.2020 |
Zupa: ziemniaczana (7,9) Drugie danie : bigos z chlebem (1,9) kompot wieloowocowy |
CZWARTEK 04.02.2020 |
Zupa: rosół z makaronem (9) Drugie danie :gulasz z kaszą , ogórek (7) kompot wieloowocowy, owoc |
PIĄTEK 05.02.2021 |
Zupa : kalafiorowa z kluskami (1,7,9) Drugie danie : makaron z serem (3)kompot wieloowocowy |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 – Zboża zawierające gluten;
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.
2 – Skorupiaki i produkty pochodne;
3 – Jaja i produkty pochodne;
4 – Ryby i produkty pochodne;
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 – Soja i produkty pochodne;
7 – Mleko i produkty pochodne;
8 – Orzechy;
9 – Seler i produkty pochodne;
10 – Gorczyca i produkty pochodne;
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 – Dwutlenek siarki;
13 – Łubin;
14 – Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.
W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.