03
Wrz

Jadłospis

 

Informacja opłaty za dożywianie:

Bardzo proszę o zgłaszanie nieobecności dzieci, które są chore / nieobecne w szkole z innego powodu/ do godziny 730.

Odpisy za dożywianie są powyżej 3 dni . Odpisów dokonuje  Intendentka, w kolejnym miesiącu rozliczenia za dożywianie. 

Numer konta za opłaty żywieniowe SP Szkoła Skomielna Czarna :

                          90859100071230047010310002     

Do pobrania wniosek na dofinansowanie dożywiania do złożenia w UG Tokarnia – Opieka społeczna:

Wniosek dożywianie 2021                                                                                              

 ODPŁATNOŚĆ  ZA DOŻYWIANIE

 STYCZEŃ  2021R

 zupa                            10 dni   x 1,50 =15,00 zł

–   drugie danie połowa      10  dni x 2,00  =  20,00 zł

–   drugie danie całe          10 dni x 4,00 =  40,00 zł

 HERBATA 2,00zł

 

25.01.2021-29.01.2021

 

Dzień tygodnia

 

Obiad

 

PONIEDZIAŁEK

25.01.2021.

 

Zupa :barszcz czerwony z ziemniakami( 7,9)

Drugie danie : paruchy z polewą truskawkową (1,3,7) kompot wieloowocowy , gruszka

 

 

WTOREK

26.01.2021.

 

Zupa : fasolka z kiełbasą (9)

Drugie danie: mielony  z ziemniakami kapusta zasmażana kompot wieloowocowy(3)

 

ŚRODA

27.01.2020

              

Zupa: żurek z jajkiem i ziemniakami (3,7,9)

Drugie danie :makaron z kurczakiem w sosie serowym (1,7) kompot wieloowocowy, jabłko

 

CZWARTEK

          28.01.2020

 

Zupa: pieczarkowa z kaszą (1,7,9)

Drugie danie :karczek duszony z ziemniakami i marchewką w rękawie , (7) kompot wieloowocowy

 

PIĄTEK

29.01.2020

 

Zupa : koperkowa z kluskami (1,7,9)

Drugie danie ryba z ziemniakami, kapusta kiszona kompot wieloowocowy


Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten;

           Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku  z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie. 
 
Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.

2 – Skorupiaki i produkty pochodne;

3  – Jaja i produkty pochodne;

4 – Ryby i produkty pochodne;

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 – Soja i produkty pochodne;

7 – Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;

9 – Seler i produkty pochodne;

10 – Gorczyca i produkty pochodne;

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12 –  Dwutlenek siarki;

13 – Łubin;

14 – Mięczaki

 

* Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony  produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera  i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,  tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz  ziołowy, cukier wanilinowy.
W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.